Телескоп SkyWatcher Skymax 127/1500 NEQ2

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер: SWM127NEQ2

Този телескоп е много компактен и мощен телескоп за наблюдение на планети и дълбокия космос. Неговата 127 mm апертура и Maksutov-Cassegrain оптика може да събере приблизително два пъти повече светлина от 90 mm телескоп. Въпреки, че общата дължина на тръбата е само 33 см, дизайнът й е като такава с фокусно разстояние от 1540 мм. Това позволява високо-контрастно планетарно наблюдение и много разпознаваеми детайли. Дори и най-дълбоките наблюдения са възможни. Способността за събиране на светлина е 329x с око, адаптирано към тъмното, със 7 мм. Когато се използва като зрителна тръба за наблюдение на природата, този телескоп предлага подходяща алтернатива на сравнително ниска цена. Има много налични адаптации и аксесоари за природна фотография. При 1540 mm фокусно разстояние, например, може да се фотографират птици с високо качество. Вградените T2 резби улесняват свързването на SLR камера. Разбира се, можете да направите например лунни снимки. Остротата може да се регулира със страничен бутон. Това премества основното огледало в предна или задна посока. Този механизъм позволява голяма площ за фокусиране и предлага различни възможности за адаптиране. Външният вид е истинско бижу: впечатлява с елегантния си дизайн, тръбата и оптичният визьор блестят в естетичен черен тон.

 

Този SkyWatcher Skymax 127 MC е компактен телескоп с диаметър 127 mm, който показва много повече детайли от моделите 90 mm и 102 mm. Оптичното качество е много добро, а централната обструкция е само 30%, което води до резки и контрастни изображения, дори при големи увеличения. В сравнение с подобни апертурни телескопи (напр. Explorer 130) този Maksutov-Cassegrain е много по-къс и тежи по-малко, което означава, че е много по-лесен за транспортиране. Препоръчителният диапазон на увеличение е 37,5x-250x и осигурява резки изображения на Луната и планетите. Включено е захващане тип лястовича опашка, но има и стандартна резба за фото-камери. Двата окуляра Barium, включени в пакета, осигуряват 52x и 130x увеличение. Включени са също Starpointer и 31,7 mm звезден диагонал. Фокусиращия механизъм има Т-образна резба, което позволява монтирането и на камери.

 

Новата монтировка NEQ2 има система с лястовича опашка, така че поставянето и демонтирането на телескопа е много лесно и бързо. Стоманеният статив е по-здрав от по-стария алуминиев, така че стабилността на монтажа е увеличена. Към стойката може да се монтира и часовников механизъм, двете различни версии се предлагат отделно. Държачът за окуляри между краката на статива е много практичен.

 

Спецификации:

Optics

Type  Reflector
Type of build  Maksutov 
Aperture (mm)  127
Focal length (mm)  1500
Aperture ratio (f/)  11,8
Resolving capacity  0,91
Limit value (mag)  12,3
Light gathering capacity  329
Max. useful magnification  254
Tube weight (kg)  3,2
Tube construction Full tube

Focuser

Type of build  ETX thread
Connection ( to eyepiece)  1,25"

Mount

Type of build  NEQ2
Mounting type  equatorial
GoTo control  no
Tracking  no

Included accessories

1.25'' eyepieces  25mm, 10mm
Deviating optics  1.25", 90° star diagonal
Finder scope  Red dot finder 
Carrying bag yes

General

Series SkyMax
Special recommendation yes

Area of application

Moon & Planets yes
Nebulae & galaxies yes
Nature Observation yes
Astrophotography yes
Sun  not recommended (Only with appropriate Sun filter)

recommended for

Advanced yes
Beginners no
Observatories no
1 225,00 лв. 1 175,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 175,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!