Телескоп SkyWatcher Skymax 102/1300 AZ-Gti WiFi GoTo

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер: SWM1021miniaz

Този телескоп е идеален спътник за пътувания и е подходящ както за астрономия, така и за използване като рефлекторна зрителна тръба за наблюдение на природата. Този телескоп също се препоръчва за обучение на деца, които искат да направят първите си стъпки в наблюдението на нощното небе. Изключително компактният дизайн се побира в почти всеки ръчен багаж и се отличава изображението с много висок контраст, което създава. Неговата апертура от 102 мм събира много повече светлина от неговия 90-милиметров по-малък брат - капацитетът за събиране на светлина е 212 пъти повече, отколкото само с просто око (за 7 мм изходна зеница). Въпреки че общата дължина е само 28 см, той има голямо фокусно разстояние от 1300 мм, което води до коефициент на диафрагма f12,7.

 

От астрономическа гледна точка този телескоп има какво да предложи: с разделителна способност от 1,13 дъгови секунди планетите се превръщат в красиви обекти за наблюдение. Изследването на обекти от дълбокия космос като мъглявината Орион или летния Млечен път също е изключително приятно. Този телескоп също така предлага алтернатива на подходяща ниска цена като зрителна тръба за наблюдение на природата. Много от класическите модели зрителни тръбиедва започват да включват адаптери за използване с камера в по-високия клас на пазара, започващи на няколкостотин лева. Този телескоп е различен: той идва с голяма гама от адаптации за природна фотография. Фокусното разстояние от 1300 мм означава, че е възможна нискобюджетна фотография на птици. Вградената T2 резба позволява лесно свързване на SLR фотоапарат. А за астрофотография можете също да правите снимки на Луната, например. Остротата на фокусиране се задава чрез регулиране на бутон отстрани, който движи основното огледало напред или назад. Този тип механизъм за фокусиране осигурява голям заден фокус, което позволява използването на широк набор от допълнителни опции.

 

Предимствата накратко:

  • компактен телескоп с голямо фокусно разстояние и 102 мм апертура
  • изображение с висок контраст
  • 1,25" връзка с T2 резба
  • Възможност за наблюдение на природата и фотография

 

Монтировка AZ-GTi - тази лека и много компактна алт-азимутална монтировка може да носи оптика с тегло до 5 кг.

 

Въпреки малкия си размер, монтировката има компютърно управление (GoTo) за проследяване на астрономически обекти с Вашия телескоп или камера. Това се постига чрез вградената WLAN (WiFi). Монтировката генерира Wi-Fi сигнал, който Ви позволява да се свържете с Вашия смартфон или таблет. След това можете да управлявате телескопа чрез приложението SynScan на SkyWatcher за Android или чрез iOS.

 

Приложението SynScan Ви позволява да използвате системата GoTo, за да избирате от около 40 000 астрономически обекта. Монтировката трябва първо да бъде настроена спрямо нощното небе, за да функционира правилно. Приложението предлага няколко метода, които улесняват дори и начинаещи да извършат настройката. Не се нуждаете от предишни астрономически познания.

 

Нещо повече – приложението не просто Ви позволява да избирате астрономически обекти, софтуерът също така препоръчва обекти от особен интерес и помага при идентифицирането на обекти.

 

Тъй като приложението SynScan използва графичния потребителски интерфейс на Вашето мобилно устройство, работата е много по-проста и интуитивна, отколкото при използване на ръчните контроли, доставени с класически монтировки.

 

AZ-GTi е оборудван с патентованата технология за енкодер FreedomFind. Това гарантира, че стойката няма да загуби ориентацията си, дори ако преместите телескопа или камерата ръчно. Така че можете да завъртите близо до обекта ръчно и да оставите GoTo да направи последната фина настройка. Това е много по-бързо и освен това спестява електроенергия.

 

А що се отнася до електричеството - можете да работите с монтировката с помощта на батерии или с "Powertank" (DC 7,5 ~14V, 0,75A, положителен накрайник).

 

 

Optics

Type  Reflector
Type of build  Maksutov 
Aperture (mm)  102
Focal length (mm)  1300
Aperture ratio (f/)  12,7
Resolving capacity  1,13
Limit value (mag)  11,8
Light gathering capacity  210
Max. useful magnification  200
Tube weight (kg)  2
Tube construction Full tube

Reflector

Main mirror´s construction spherical
Ventilation for central mirror no
Adjustable no

Focuser

Connection ( to eyepiece)  1,25"

Mount

Load capacity (kg) 5
Mounting type  Azimuthal 
Motors Servomotors
Mounting saddle Vixen-Style
GoTo control  yes
Battery compartment yes
Power supply 12
Weight (kg) 3,9
Type of build  AZ-GTi
Slewing speeds 0.5, 1.0, 8.0, 16, 32, 64, 128, 400, 800
Encoder yes
Cable-guide internal

GoTo control

Database 10.000
WIFI yes
GoTo Language multilingual
Software SynScan
Interfaces USB 2.0
Precision 10
Alignment method 2-star, brightest star
GPS yes
Tracking speeds sideral, solar and lunar

Tripod

Accessory plate yes
Material Aluminium
Max. tripod height (cm) 152
Min. tripod height (cm) 80,5
Type Tripod

Included accessories

1.25'' eyepieces  25mm, 10mm
Deviating optics  1.25", 90° star diagonal
Finder scope  Red dot finder 

General

Series SkyMax
Total weight (kg) 7,45

Area of application

Astrophotography yes (Moon & Planets)
Moon & Planets yes (very good)
Nebulae & galaxies yes
Sun  no

recommended for

Beginners yes
Advanced no
Observatories no
1 300,00 лв. 1 250,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 250,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!