Телескоп SkyWatcher Skymax 102/1300 NEQ2

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер: SWM102NEQ2

Този телескоп е идеален спътник за пътувания и е подходящ както за астрономия, така и за използване като рефлекторна зрителна тръба за наблюдение на природата. Този телескоп също се препоръчва за обучение на деца, които искат да направят първите си стъпки в наблюдението на нощното небе. Изключително компактният дизайн се побира в почти всеки ръчен багаж и се отличава изображението с много висок контраст, което създава. Неговата апертура от 102 мм събира много повече светлина от неговия 90-милиметров по-малък брат - капацитетът за събиране на светлина е 212 пъти повече, отколкото само с просто око (за 7 мм изходна зеница). Въпреки че общата дължина е само 28 см, той има голямо фокусно разстояние от 1300 мм, което води до коефициент на диафрагма f12,7.

 

От астрономическа гледна точка този телескоп има какво да предложи: с разделителна способност от 1,13 дъгови секунди планетите се превръщат в красиви обекти за наблюдение. Изследването на обекти от дълбокия космос като мъглявината Орион или летния Млечен път също е изключително приятно. Този телескоп също така предлага алтернатива на подходяща ниска цена като зрителна тръба за наблюдение на природата. Много от класическите модели зрителни тръбиедва започват да включват адаптери за използване с камера в по-високия клас на пазара, започващи на няколкостотин лева. Този телескоп е различен: той идва с голяма гама от адаптации за природна фотография. Фокусното разстояние от 1300 мм означава, че е възможна нискобюджетна фотография на птици. Вградената T2 резба позволява лесно свързване на SLR фотоапарат. А за астрофотография можете също да правите снимки на Луната, например. Остротата на фокусиране се задава чрез регулиране на бутон отстрани, който движи основното огледало напред или назад. Този тип механизъм за фокусиране осигурява голям заден фокус, което позволява използването на широк набор от допълнителни опции.

 

Предимствата накратко:

  • компактен телескоп с голямо фокусно разстояние и 102 мм апертура
  • изображение с висок контраст
  • 1,25" връзка с T2 резба
  • Възможност за наблюдение на природата и фотография

 

Монтировка NEQ-2:

Новата монтировка NEQ2 има система с лястовича опашка, така че поставянето и демонтирането на телескопа е много лесно и бързо. Стоманеният статив е по-здрав от по-стария алуминиев, така че стабилността на монтажа е увеличена. Към стойката може да се монтира и часовников механизъм, двете различни версии се предлагат отделно. Държачът за окуляр между краката на статива, също така, е много практичен.

 

Optics

Type  Reflector
Type of build  Maksutov 
Aperture (mm)  102
Focal length (mm)  1300
Aperture ratio (f/)  12,7
Resolving capacity  1,13
Limit value (mag)  11,8
Light gathering capacity  210
Max. useful magnification  200
Tube weight (kg)  2
Tube construction Full tube

Focuser

Connection ( to eyepiece)  1,25"

Mount

Type of build  NEQ-2
Mounting type  Equatorial 
GoTo control  no
Load capacity (kg) 4
Weight (kg) 7

Tripod

Material Aluminium
Type Tripod
Accessory plate yes

Included accessories

1.25'' eyepieces  25mm, 10mm
Deviating optics  1.25", 90° star diagonal
Finder scope  Red dot finder 
Slow motion cable (piece) 2
Dew Shield yes

General

Series NEQ-2
1 025,00 лв. 950,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 950,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!