Телескоп SkyWatcher 90/900 EvoStar EQ2

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер: SWR909EQ2

Рефракторният телескоп 90/900 на Sky-Watcher се препоръчва за всеки, който търси телескоп с добро качество за лунни и планетарни наблюдения.

 

Обективът е 90 mm Fraunhofer ахроматична леща с въздушна междина с 900 mm фокусно разстояние с теоретична разделителна способност от 1,3". Могат да се видят деленията на Касини в пръстенната система на Сатурн или Голямото червено петно на Юпитер, включително полярните шапки на Марс и континентите. Всички обекти на Месие са достъпни (изисква се тъмно небе) и могат да се наблюдават много кълбовидни купове и галактики. Телескопът се предлага с 2 бариеви окуляра (10 и 25 mm), осигуряващи 36x и 90x увеличение, ахроматична леща на Барлоу. Лещата на Барлоу има резба T2 и по този начин може да се използва за фотография. Фокусиращото устройство също има стойка T2. Включен е ахроматичен търсач с пружинно натоварване 6x30, който може да бъде демонтиран за секунда за транспортиране. Монтировката е EQ-2 модел, която е по-здрава от EQ-1 и може да бъде оборудвана с часовниково задвижване. Включен е и звезден диагонал (регулируем на 45 или 90 градуса).

 

Този телескоп е оборудван с ахроматичен обектив. Благодарение на специалната комбинация от две лещи в рамките на обектива, повечето от цветните аберации могат да бъдат коригирани. По този начин не е нужно да се сблъсквате с толкова много смущаващи нередности, както обикновено с обикновените рефрактори на Fraunhofer. Съотношението на апертурата 1:10 има допълнителен положителен ефект.

 
 
Тази паралитична монтировка вече дава възможност за подравняване на телескопа точно към Северната звезда. За всяко място за наблюдение може да се зададе точната височина на стълба/географска амплитуда. Обектите могат да се настройват и проследяват с фини движения в правата ос на възход и деклинация.
 
 
Алуминиевият триножник може да се разтегля на височина от 71 см до 121 см.

 

 

Optics

Type  Refractor
Type of build  Achromat 
Aperture (mm)  90
Focal length (mm)  900
Aperture ratio (f/)  10
Resolving capacity  1,28
Limit value (mag)  11,6
Light gathering capacity  170
Max. useful magnification  180
Tube construction Full tube

Focuser

Type of build  Gear rack
Connection ( to eyepiece)  1,25"

Mount

 
Type of build  EQ-2
Mounting type  Equatorial 
GoTo control  no
Tracking  no

Tripod

Material Aluminium
Type Tripod

Included accessories

1.25'' eyepieces  25mm, 10mm
Finder scope  6x30
Barlow Lens  2x
Deviating optics  1.25", 90° star diagonal
Camera adaptor Piggyback

General

Total weight (kg) 11,7
Series EQ-2
Special recommendation yes
675,00 лв. 635,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 635,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!