Телескоп SkyWatcher 80/900 Capricorn EQ2

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер:SWR809EQ2
Luna 80 е телескоп за начинаещи от среден клас. Препоръчва се за начинаещи, които се нуждаят от малко по-мощен телескоп. Фокусьорът е направен от метал, точно както неговият търсач, който може да бъде изваден от телескопа за секунда при транспортиране.
 
 
При перфектни условия може да се наблюдава дивизията на Касини в системата от пръстени на Сатурн, Голямото червено петно на Юпитер също може да се наблюдава, точно като и марсианските континенти. Под тъмното небе също могат да се видят много кълбовидни купове и някои галактики.
 
 
Обективът е 80 mm леща на Fraunhofer с въздушна междина и 900 mm фокусно разстояние, събираща 31% повече светлина от модела 70 mm, което предоставя повишена разделителна способност.
 
 
Телескопът се доставя с два бариеви окуляра (10 и 25 mm), които дават до 36x и 90x увеличения. Монтировката е модел EQ-2, който е подобен на EQ-1, но е по-здрава и стабилна. Монтировката може да бъде оборудвана и с часовниково задвижване за проследяване на обектите. Към комплекта е включен и звезден диагонал. Телескопът може да се използва и с призма на Амичи, която осигурява изправено изображение за дневни наблюдения.
575,00 лв. 550,00 лв.
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!