Телескоп SkyWatcher 70/900 Capricorn EQ1

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер:SWR709EQ1

Със своята апертура от 70 мм, този телескоп събира 100 пъти повече светлина от простото око и значително повече светлина от малко по-малката апертура от 60 мм, типична за телескоп за начинаещи. Това означава, че също така има по-висока разделителна способност и със своето максимално увеличение от 140X, може да Ви покаже подробности за големите планети Сатурн, Юпитер и Марс. Пейзажът на Луната с кратерите също си заслужава да бъде наблюдаван и можете да наблюдавате промените в различните условия на осветление, произтичащи от променящата се фаза. Очарователното гледане на природа през дневните часове също е възможно чрез добавяне на окуляр за пряко наблюдение или призма на Амичи. Фокусирането се извършва с помощта на копче за регулиране на фокусера с рейка и пиньон. Това позволява остротата на фокусиране да бъде винаги прецизно настроена и да остане фиксирана по време на наблюдение.

 

Това също е полезна придобивка за напреднали астрономи или при преминаване към по-мощна система, тъй като оптиката е много подходяща за използване като направляващ обхват, който може да се монтира върху по-голям телескоп и да се използва за правене на снимки или за насочване.

 

 

Монтировка EQ-1:

Тази паралактична монтировка осигурява възможност за точно подравняване на оптиката спрямо Северната звезда (Polaris). Правилната полярна надморска височина може да бъде зададена за всяко място за наблюдение или географска ширина. Бавните движения по осите на право изкачване и деклинация позволяват обектите да бъдат прецизно регулирани в зрителното поле и следвани, с осигурена противотежест за прецизно балансиране на оптиката.

 

Монтировката EQ-1 се предлага като един от двата варианта, със свободно стоящ статив или статив за маса. Повече подробности можете да намерите в техническите данни. Свободно стоящият статив може да се разтегля на височина между 70 см и 120 см и има поставка, осигуряваща място за окуляри и други аксесоари. Настолният статив е изключително компактен и лек и затова е идеален за пътувания или ваканции. По-малката от EQ монтировки е изключително лека и компактна и може да се побере в почти всяка чанта за пътуване. Тя е достатъчно лесна за настройка за всеки начинаещ и може също толкова лесно да се използва от деца. Мотор за проследяване в право изкачване е незадължителен, но възможен ъпгрейд.

 


Доставката на монтировката включва:

  • Паралактична монтировка EQ-1
  • Триножник
  • Подходяща противотежест

 

 

Optics

Type  Refractor
Type of build  Achromat 
Aperture (mm)  70
Focal length (mm)  900
Aperture ratio (f/)  12,9
Resolving capacity  1,64
Limit value (mag)  11
Light gathering capacity  100
Max. useful magnification  140
Tube weight (kg) 1,70
Tube construction Full tube

Focuser

Type of build  Gear rack
Connection ( to eyepiece)  1,25"

Mount

Type of build  EQ-1
Mounting type  Equatorial 
GoTo control  no
Load capacity (kg) 3
Weight (kg) 3,5

Tripod

Material Aluminium
Type Tripod

Included accessories

1.25'' eyepieces  25mm, 10mm
Barlow Lens  2x
Deviating optics  1.25", 90° star diagonal
Finder scope  Red dot finder 

General

Total weight (kg) 9
Special recommendation yes
Series EQ-1
450,00 лв. 415,00 лв.
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!