Телескоп SkyWatcher 70/700 StarQuest

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер:SWR707SQuest
Телескопът SkyWatcher 70/700 на монтировка StarQuest е с компактен размер, лесен за използване и осигурява хубава картина. С монтировката StarQuest обектите могат да бъдат намерени лесно. Ахроматичната система с въздушна междина тип Fraunhofer е много лека, така че е много подходяща за наблюдение на планети и Луната, но е добра и за по-ярки обекти от дълбокия космос. Всички стъклено-въздушни повърхности на оптиката имат изцяло многослойни покрития, за да осигурят максимален контраст на изображението и пропускливост на светлина.
 
 
Виждат се малки детайли на Луната, на планетите (разбира се, пръстенът на Сатурн изглежда добре), увеличението може да се увеличи (до около 120x-140x), без изображението да се затъмнява. Освен Луната можете да видите луните на Йовиан Галилей и гигантската луна на Сатурн Титан. Освен ярките обекти, някои обекти от дълбокия космос могат да се наблюдават добре.

 

Комплектът съдържа два бариеви окуляра (10 и 25 mm, 28x и 70x), но могат да се използват и допълнителни стандартни окуляри за целия препоръчителен диапазон на увеличение до около 140x. Допълнителен звезден диагонал от 90 градуса прави наблюдението с телескопа удобно. Фокусьорът със стандартен размер 31,7 mm има T2 резба, която е особено полезна при снимане.
 
 
StarQuest е функционално много подобен на монтировката Avant, но вместо полярния клин можем да регулираме височината на стълба с помощта на два винта. Подобно на Avant, осите са леки, но имат здрав дизайн и могат да се фиксират от дисковете на дъното. И двата моста са с фина настройка (с обичайните гъвкави рамена). Инструментът вече може да бъде фиксиран към монтировката с по-практична плоча. Противотежестта седи върху вал на противотежестта с резба. Дължината и теглото са по-малки от тези на EQ2. Причината за това е, че поради по-компактната механична глава, центърът на тежестта на телескопа е по-близо, така че са необходими по-къса ос и по-малко тегло.
 
 
Главата е разположена върху по-тънкия алуминиев статив, който осигурява достатъчна стабилност дори на инструмент 130/650. Главата може да се фиксира към монтировката с обичайния ръчен винт. Главата има черно покритие със зелена скала. Капацитетът на стойката е прибл. 4 кг.
 
 
Посоката на осите Dec и RA може да се върти на 360 градуса. Броят на зъбите на RA и Dec са 122.
550,00 лв. 515,00 лв.
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!