Телескоп SkyWatcher 150/1200 EvoStar NEQ5

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер: SWR15012EQ5

Този рефрактор осигурява мощна оптика и висока разделителна способност за подробно планетарно наблюдение. Със своите 150 mm апертура този ахроматичен рефрактор е един от по-големите членове на този тип телескопи. С фокусно съотношение f8 повечето хроматични аберации вече са добре коригирани.

 

Разбира се, като рефрактор, той осигурява особено добър контраст, което е много положително за наблюдение на планети. Наблюдението на планетите зависи в голяма степен от възможността да видите отделни детайли, като полярните ледени шапки на Марс или Голямото червено петно ​​на Юпитер. Нищо не пречи да осъществите бързо пътуване през Слънчевата система!

 

Много обекти от дълбокия космос, като мъглявината Пръстен или далечният кълбовиден куп M13, също са лесно видими. Събирайки 460 пъти повече светлина, той показва обекти, които дори не могат да бъдат познати само с невъоръжено око. Този инструмент има 2" фокусиращо устройство и включва 1,25" намаляващ адаптер, което му позволява да се използва и с двата размера окуляр. Използването на 2" окуляр ви дава най-широкото зрително поле. Така че 2" 40 мм окуляр с видимо зрително поле от 72° например ще ви покаже 2,8 градуса небе. Обширните обекти от дълбокия космос се вписват добре в това зрително поле. Оптичният визьор 9x50 е монтиран успоредно на телескопа и улеснява локализирането на астрономически обекти. С този телескоп може да се прави и астрофотография. Луната, планетите и дори повечето мъглявини могат да бъдат снимани с тази система.

 

Предимствата накратко:

  • мощен рефрактор
  • изображение с висок контраст и намалена хроматична аберация
  • 2-инчово фокусиращо устройство
  • много подходящ за астрофотография
  • призматична шина за бърз монтаж
  • оптичен визьор 9 x 50

 

Монтировка NEQ-5:

Тази монтировка е по-нататъшно развитие на EQ-5, в бял дизайн. Тя осигурява солидна платформа за повечето големи телескопи и е отлична за изследване на нощното небе. След като подравните паралактичната стойка на Северната звезда, можете лесно да наблюдавате обект, да го позиционирате в зрителното поле и да го проследявате с помощта на предоставените копчета за управление на бавно движение. Възможна е фина настройка при право изкачване и деклинация. Полярната надморска височина на мястото за наблюдение може да се настрои с помощта на предоставената фина скала и да се регулира перфектно с помощта на два винта. Както полярен търсач, така и електрически мотори за двете оси плюс контролен блок могат да бъдат допълнително надстроени: NEQ-5 е подходяща не само за визуално наблюдение, но и за започване на работа в астрофотографията. Астрофотографията с дълга експозиция също е възможна с наличните опционални ъпгрейди, като например моторния комплект или GoTo комплекта. С малко практика скоро ще можете да създавате успешни изображения на галактики и мъглявини.

 

 

Optics

Type  Refractor
Type of build  Achromat 
Aperture (mm)  150
Focal length (mm)  1200
Aperture ratio (f/)  8
Resolving capacity  0,77
Limit value (mag)  12,7
Light gathering capacity  460
Max. useful magnification  300
Tube weight (kg)  13
Tube construction Full tube

Focuser

Type of build  Gear rack
Connection ( to eyepiece)  2

Mount

Type of build  EQ5
GoTo control  no
Mounting type  Equatorial 
Tracking  no

Tripod

Type Tripod
Material Steel

Included accessories

1.25'' eyepieces  25mm, 10mm
Deviating optics  2", 90° star diagonal
Eyepiece adaptor 1,25" & 2"
Finder scope  9x50

General

Series EvoStar

Area of application

Nature Observation yes
Moon & Planets yes
Nebulae & galaxies yes
Astrophotography yes
Sun  no (Only with appropriate Sun filter)
2 750,00 лв. 2 625,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 2 625,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!