Телескоп SkyWatcher 120/1000 EvoStar EQ3-2

 • Марка: Sky-Watcher
 • Кат. номер: SWR1201EQ3

Този телескоп осигурява мощна оптика и висока разделителна способност, което го прави идеален за подробно наблюдение на планети. Неговата апертура от 120 мм прави този ахроматичен рефрактор един от по-големите примери за този тип аматьорски дизайн на телескопи. Съотношението на диафрагмата f8,3 означава, че повечето хроматични аберации са добре коригирани.

 

Телескопът е рефрактор и така осигурява изображение с висок контраст - от съществено значение за наблюдение на планетите. Най-важното нещо при наблюдението на планетите е да можете да видите отделните детайли, като например полярните ледени шапки на Марс или Голямото червено петно ​​на Юпитер. С този телескоп нищо не ви пречи да направите обиколка из Слънчевата система. Много обекти от дълбокото небе, като мъглявината Пръстен или далечния кълбовиден куп M13, също могат да се видят.

 

С 293 пъти повече капацитет за събиране на светлина, отколкото само с просто око, той може да показва обекти, които дори не могат да се видят без оптична помощ. Телескопът събира 44% повече светлина от 100 mm телескоп. Предлага се с 2" фокусиращо устройство, което включва 1,25" намаляващ адаптер, което означава, че могат да се използват и двата размера окуляри. 2" окуляр ви позволява да постигнете възможно най-широкото зрително поле. Така например 40 mm 2" окуляр с 72° видимо зрително поле ви позволява да наблюдавате 2,8 градуса от нощното небе. Следователно, обширните обекти на дълбокото небе ще се поберат добре в зрителното поле.

 

Оптичният визьор е монтиран успоредно на основната тръба на телескопа и е незаменим, когато за първи път намирате обекти. С този телескоп може да се прави и астрофотография: Луната, планетите и дори повечето мъглявини могат да бъдат снимани с него.

 

Предимствата накратко:

 • мощен рефрактор
 • изображения с висок контраст и намалена хроматична аберация
 • 2-инчово фокусиращо устройство
 • много подходящ за астрофотография
 • призматична шина за бърз монтаж на оптиката
 • отпичен визьор

 

Тръбата на телескопа също е визуално истинско бижу и изглежда просто зашеметяващо. Тя се отличава с елегантен дизайн както за OTA, така и за оптичния визьор в естетически приятен блестящ черен метален ефект.

 

Монтировка EQ3-2:

Тази монтировка е по-нататъшно развитие на монтировката EQ-3, проектирана в бяло. Осигурява стабилна основа за повечето средно големи оптики и е идеална за изследване на нощното небе. След като подравните паралактичната стойка със Северната звезда, можете лесно да наблюдавате обект, да го регулирате в зрителното поле и да го проследявате с помощта на гъвкавите бавни движения. Възможна е фина настройка както при право изкачване, така и при деклинация. Полярната надморска височина на мястото за наблюдение може да се настрои с помощта на предоставената фина скала и да се регулира перфектно с помощта на два винта. Както полярният търсач, така и електрическите мотори плюс контрол могат да бъдат преоборудвани към двете оси: EQ3-2 е подходящ не само за визуално наблюдение, но и за започване на астрофотография. С опционални добавки, като моторен комплект или комплект за надграждане GoTo, астрофотографията с дълга експозиция също става възможна. С малко практика скоро ще можете да създавате успешни изображения на галактики и мъглявини.

 

 

Optics

Type  Refractor
Type of build  Achromat 
Aperture (mm)  120
Focal length (mm)  1000
Aperture ratio (f/)  8,3
Resolving capacity  0,96
Limit value (mag)  12,2
Light gathering capacity  294
Max. useful magnification  240
Tube material Aluminium
Tube length (mm)  955
Tube weight (kg)  5,0
Total weight (kg) 23.0

Focuser

Type of build  Gear rack
Connection ( to eyepiece)  2

Mount

Type of build  EQ3-2
GoTo control  no
Mounting type  Equatorial 
Tracking  no

Tripod

Type Tripod
Material Aluminium

Included accessories

Finder scope  9x50
Deviating optics  2", 90° star diagonal
Eyepiece adaptor 1,25" & 2"
1.25'' eyepieces  25mm, 10mm
Camera adaptor Piggyback

General

Series EvoStar
Special recommendation

yes

 

 

Included with the mount:

 

 • mount with manual adjustment knobs
 • extra brace with eyepiece tray
 • suitable counterweights
1 550,00 лв. 1 450,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 450,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!