Телескоп SkyWatcher 102/500 StarTravel EQ1

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер: SWR1025EQ1
Това е много бърз телескоп, идеален за наблюдение на огромни обекти в дълбокия космос като звездни купове, мъглявини, но също така показва детайлите на Луната и планетите. С допълнителна леща на Барлоу телескопът се превръща в мощен уред за планетарни наблюдения.
 
 
Неусложнен инструмент с много малка дължина за наблюдение на небето или за наблюдение на земната повърхност. Със 102-милиметров обектив този телескоп позволява поглед към необятността на Вселената на достъпна цена. Късото му фокусно разстояние означава, че може да се нарече телескоп с „богато поле“, който позволява наблюдение с широк зрителен ъгъл. Този рефрактор има по-голяма разделителна способност от 70 mm, което означава, че можете да видите по-големи детайли, когато наблюдавате планетата. Разделителната способност е 1,14 дъгови секунди. Изживейте галактиката Андромеда или мъглявината Орион почти триизмерно, защото гигантското зрително поле превръща вашето наблюдение в космическа разходка.
 
 
Монтировка EQ-1:
 
Тази паралактична монтировка осигурява възможност за точно подравняване на оптиката спрямо Северната звезда (Polaris). Правилната полярна надморска височина може да бъде зададена за всяко място за наблюдение или географска ширина. Бавните движения по осите на право изкачване и деклинация позволяват обектите да бъдат прецизно регулирани в зрителното поле и следвани, с осигурена противотежест за прецизно балансиране на оптиката.
 
Монтировката EQ-1 се предлага като един от двата варианта, със свободно стоящ статив или статив за маса. Повече подробности можете да намерите в техническите данни. Свободно стоящият статив може да се разтегля между 70 см и 120 см височина и има поставка, осигуряваща място за окуляри и други аксесоари. Настолният статив е изключително компактен и лек и затова е идеален за пътувания или ваканции. По-малката от EQ монтировки е изключително лека и компактна и може да се побере в почти всяка чанта за пътуване. Тя е достатъчно лесна за настройка за всеки начинаещ и може също толкова лесно да се използва от деца. Мотор за проследяване в право изкачване е незадължителен ъпгрейд.

 

Включени в доставката на монтировката:
 
- паралактичен монтировка EQ-1
- статив
- подходяща противотежест

 

 

Optics

Type  Refractor
Type of build  Achromat 
Aperture (mm)  102
Focal length (mm)  500
Aperture ratio (f/)  4,9
Resolving capacity  1,35
Limit value (mag)  11,8
Light gathering capacity  210
Max. useful magnification  204
Tube weight (kg)  2

Focuser

Type of build  Gear rack
Connection ( to eyepiece)  2

Mount

Mounting type  Equatorial 
Load capacity (kg) 3
Weight (kg) 5

Tripod

Type Tripod
Accessory plate yes
Material Aluminium

Included accessories

1.25'' eyepieces  25mm, 10mm
Finder scope  Red dot finder 
Dew Shield yes
Deviating optics  1.25", 90° star diagonal
Counterweight (piece) 1
Eyepiece adaptor 1,25" - 2"
Slow motion cable (piece) 2

General

Series Starquest
Total weight (kg) 10

Area of application

Astrophotography no
Nebulae & galaxies yes
Sun  no (Only with appropriate Sun filter)

recommended for

Beginners yes
Advanced no
Observatories no

 

 

795,00 лв. 745,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 745,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!