Телескоп Meade LX65 5" MAK GoTo

Този телескоп осигурява отчетливи и изключително контрастни изображения. Този телескоп с големи увеличения е отличен за наблюдения на далечния Космос. Този телескоп се доставя с вътрешно едноскоростно фокусиращо устройство и покритие със свръхвисока способност за пропускане на светлина (UHTC™), което осигурява ярки изображения на звездни купове, по-големи подробности на мъглявини и още много.

Този телескоп има монтировка с единично рамо-вилка с нова конструкция. Това е компактна издръжлива монтировка с ръчен контролер AudioStar® на Meade. Нещо повече, на тази монтировка могат да се монтират две тръби на телескоп. Нейната настройка е лесна и бърза. Тя се състои от три елемента и за нейния монтаж не са необходими инструменти. Този универсален телескоп има две монтажни основи лястовича опашка, които позволяват едновременно използване на две оптични тръби! Закрепете модул на оптичната тръба (OTA) с тегло до 3,2 kg върху вторичното седло за наблюдение на обекти с широко зрително поле, както и с големи увеличения.

Този телескоп с висококачествена оптика е идеален оптичен уред с висока разделителна способност. Той е подходящ и за астрофотография. Ще можете да наблюдавате детайли на пръстените на Сатурн, повърхността на Луната и дори на облачните ленти на Юпитер. Този интелигентен телескоп има система за лесно подравняване. Трябва само да въведете данни за наблюдавания обект, да намерите нивото и север, и Easy Align (Лесно подравняване) избира две звезди за подравняване вместо Вас и ги разполага във Вашия визьор. Центрирайте ги за фина настройка на подравняването и се наслаждавайте на спиращите дъха гледки на Вселената. Ръчният контролер Meade AudioStar® включва аудио файлове и вътрешен високоговорител. Тази компютъризирана система за локализиране на небесни обекти се включва в порта на устройството за управление на телескопа, като позволява бързо подравняване на телескопа. Нейната база данни съдържа над 30 000 обекта.

Телескопът Meade LX65 5" MAK е с апертура 127 mm (5"), фокусно разстояние 1900 mm и фокусно отношение f/15. Включва 26 mm, 1,25" окуляр Super Plossl и оптичен визьор с червена точка, заедно с лястовича опашка тип Vixen. Модулът на оптичната тръба тежи 2,8 kg и е с размери 14,7x36,3 cm.

Характеристики:

  • Възможност за едновременно поддържане на две оптични тръби
  • 127 mm (5") Максутов-Касегрен
  • Фокусно разстояние 1900 mm
  • Фокусно отношение f/15
  • 26 mm (1,25") окуляр Super Plossl и оптичен визьор с червена точка
  • 2 монтажни основи лястовича опашка тип Vixen
  • Вградена дръжка за подобрена преносимост

 

Оптична конструкция

Максутов-Касегрен

Оптично покритие

покрития с ултрависока пропускливост (UHTC)

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

127

Фокусно разстояние, mm

1900

Фокусно отношение

f/15

Фокусиране

вътрешно фокусиращо устройство с една скорост

Окуляри

26 mm (1,25'') окуляр Super Plossl

Визьор

с червена точка

Допълнителен

възможност за едновременно поддържане на две оптични тръби
2 монтажни основи лястовича опашка тип Vixen
вградена дръжка за подобрена преносимост
диагонално огледало: 90°, 1,25"

Ръчен контролер

AudioStar™

Обекти в базата данни

30 000 обекти

Захранващ източник

осем (8) батерии размер C или 12 V външно захранване

Тегло, kg

15,5

Размери, mm

850х990х152