Телескоп Levenhuk Skyline PLUS 130S

930,00 лв.
  • Марка: Levenhuk
  • Кат. номер: 72854
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Телескоп Levenhuk Skyline PLUS 130S
Нютонов рефлекторен телескоп. Апертура: 130 mm. Фокусно разстояние: 900 mm

Телескопът Levenhuk Skyline PLUS 130S е мощен Нютонов рефлекторен телескоп, който ще Ви въведе в Космоса и ще Ви позволи да погледнете към неговите най-отдалечени ъгли. С този телескоп можете да наблюдавате стотици звездни купове, галактики и мъглявини, двойни и обикновени звезди и още много. Можете също да наблюдавате обекти на Месие и обекти на NGC – по-голямата част от тях детайлно и ясно. Можете също да изследвате далечния Космос. Този телескоп е полезен за наблюдение на лунни кратери, по-големи от 4 km, Сатурн, Юпитер, Марс и Венера. Levenhuk Skyline PLUS 130S е отличен телескоп за подробно изследване на Космоса.

Можете да управлявате оптичната тръба чрез екваториална монтировка. Това е малко по-сложно отколкото при азимуталната монтировка, но позволява точно и безпроблемно следене на небесни обекти. Отнема време, за да се научите как да я използвате, но качествените и удобни наблюдения няма да Ви разочароват. Монтировката е закрепена на алуминиев триножник с регулируема височина: можете лесно да го настроите спрямо Вашата височина. На триножника може лесно да се постави поставка за принадлежности.

Телескопът е оборудван с обширен набор от оптични принадлежности. Оптичен визьор с увеличение 6x позволява прецизно насочване на оптичната тръба към небесни обекти. Два окуляра дават възможност за избор на подходящото увеличение за наблюдения. Леща на Барлоу повишава оптичното увеличение. Телескопът Levenhuk Skyline PLUS 130S не изисква допълнителни покупки, понеже всичко необходимо вече е включено в комплекта.

Спецификации:
Оптична конструкция: Рефлекторни
Леща на обектива: Нютонов
Диаметър на главното огледало (апертура), mm: 130
Фокусно разстояние, mm: 900
Най-голямо практическо усилване, x: 260
Фокусно отношение: f/6,9
Окуляри: SUPER: 10 mm (90x), 25 mm (36x)
Диаметър на тръбата на окуляра, mm: 1,25
Леща на Барлоу: 2x
Визьор: оптичен, 6x24
Триножник: от алуминий
Монтировка: екваториална EQ2
Допълнителен: скоба тип "лястовича опашка", разширен комплект
Потребителско ниво: потребители на начално ниво
Обекти на наблюдение: далечния космос

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!