Телескоп Levenhuk Skyline BASE 50T

  • Марка: Levenhuk
  • Кат. номер: 72846

Телескоп Levenhuk Skyline BASE 50T
Рефракторен телескоп. Апертура: 50 mm. Фокусно разстояние: 600 mm.

Телескопът Levenhuk Skyline BASE 50T е "млад" модел в продуктовата линия Levenhuk Skyline BASE, предназначена за начинаещи астрономи. Този рефракторен телескоп е идеален за първоначални астрономически наблюдения: монтира се лесно, основните принадлежности са вече включени в набора, а освен това дори и дете може да борави с този телескоп. С Levenhuk Skyline BASE 50T можете да наблюдавате наземни обекти, Луната и планетите от Слънчевата система.

Лещите на рефракторния телескоп са произведени от стъкло и са с цялостно покритие. Благодарение на това телескопът създава отчетливо и контрастно изображение, дори при максимално увеличение. За намиране на небесни обекти се използва оптичен визьор с увеличение 5x. Азимуталната монтировка не изисква специални умения за работа с телескопа и позволява бързо насочване към наблюдаваните обекти.

Наборът включва леща на Барлоу и четири окуляра: окуляри с увеличение 150x, с увеличение 30x, с увеличение 48x и окуляр за прав образ 1,5х. Има още една принадлежност – диагонално огледало, което е необходимо за наземни наблюдения. То дава възможност за наблюдение на околния свят по нормален начин (вертикално), тъй като телескопите обръщат образа с главата надолу. Диагоналното огледало компенсира този ефект.

Телескопът е монтиран върху лек алуминиев триножник. Височината на краката може да се регулира: това позволява телескопът да се регулира до височината на наблюдателя. На триножника лесно се поставя поставка за принадлежности. Върху нея можете да оставяте допълнителни окуляри, звездна карта, компас и всякакви малки елементи.

Спецификации:
Оптична конструкция: Рефракторни
Материал на оптиката: оптично стъкло
Оптично покритие: с цялостно покритие
Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm: 50
Фокусно разстояние, mm: 600
Най-голямо практическо усилване, x: 100
Фокусно отношение: f/12
Окуляри: 4 mm (150x), 12,5 mm (48x), 20 mm (30x), окуляр за прав образ 1,5х
Леща на Барлоу: 3x
Диаметър на тръбата на окуляра, mm: 0,965
Визьор: оптичен, 5x24
Триножник: от алуминий
Монтировка: азимутална AZ1
Обекти на наблюдение: планети, наземни обекти