Телескоп Levenhuk Skyline BASE 120S

600,00 лв.
  • Марка: Levenhuk
  • Кат. номер: 72852
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Телескоп Levenhuk Skyline BASE 120S
Нютонов рефлекторен телескоп. Апертура: 114 mm. Фокусно разстояние: 500 mm

Levenhuk Skyline BASE 120S е класически Нютонов рефлекторен телескоп, който е идеален за наблюдаване на обекти в далечния Космос. Можете да виждате голям брой мъглявини, двойни звезди, кълбовидни и отворени купове, галактики, достъпни за наблюдение са и всички обекти на Месие и някои обекти на NGC. Ще можете да наблюдавате Луната и планетите от Слънчевата система. Телескопът е предназначен за начинаещи любители на астрономията и няма да предизвиква никакви трудности за астрономите, които не са работили с усъвършенствана оптика преди.

Главно огледало с диаметър 114 mm предава отчетливо, чисто и детайлно изображение. Заедно с телескопа в комплекта се получават и два важни окуляра. С окуляра с малко фокусно разстояние се постига увеличение 125x, а окулярът с голямо фокусно разстояние осигурява увеличение 25x. Друга оптична принадлежност е визьорът с увеличение 5х. Той се използва за прецизно насочване на оптичната тръба към астрономически обекти.

С телескопа се работи просто и лесно. Оптичната тръба е монтирана на азимутална монтировка, която Ви позволява да движите оптичната тръба като обикновена зрителна тръба – наляво, надясно, нагоре и надолу. Монтировката е закрепена на триножник със стандартна конструкция. Триножникът е произведен от алуминий и стои стабилно дори върху неравни повърхности. Можете да монтирате допълнителна поставка за принадлежности на триножника.

Спецификации:
Оптична конструкция: Рефлекторни
Леща на обектива: Нютонов
Диаметър на главното огледало (апертура), mm: 114
Фокусно разстояние, mm: 500
Най-голямо практическо усилване, x: 228
Фокусно отношение: f/4,4
Окуляри: SR 4 mm (125x), H 20 mm (25x)
Диаметър на тръбата на окуляра, mm: 1,25
Визьор: оптичен, 5x24
Триножник: от алуминий
Монтировка: азимутална AZ2
Потребителско ниво: потребители на начално ниво
Обекти на наблюдение: далечния космос

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!