Филтър за дълбок космос Optolong UHC 1.25"

  • Марка: Optolong
  • Кат. номер: Opto-10101
 
Широколентовият филтър Optolong UHC (Ultra High Contrast) е предназначен да подобри видимостта на различни обекти от дълбокия космос. Чрез селективно намаляване на предаването на дължини на вълните на светлинни замърсители, по-специално тези, произведени от изкуствено осветление, включително лампи с живачни пари, лампи с натриеви пари с високо и ниско налягане и нежеланата естествена светлина, причинена от емисиите на неутрален кислород в нашата атмосфера (т.е. небесно сияние). Заедно с високо прозрачните емисионни линии в главните мъглявини при OIII(496nm и 500nm), H-бета (486nm), NII(654nm и 658nm), H-алфа(656nm), както и SII(672nm), филтърът е подходящ за подобряване на контраста и детайлите както за визуални, така и за фотографски цели в подселски район със силно светлинно замърсяване.
 
 
 
Основна употреба и производителност
 
Подходящ за цветни CCD камери и немодифицирани DSLR.
 
UHC с по-тясна лента на пропускане осигурява по-висок контраст от CLS. Поради това е по-подходящ за градска среда, където страдате от силно светлинно замърсяване.
 
UHC има значителна червена лента на пропускане и предлага превъзходни гледки за обекти като мъглявината Орион (M42).
 
Филтърът за светлинно замърсяване не елиминира ефектите от светлинното замърсяване и не увеличава яркостта на обекта. В много случаи те увеличават контраста между мъглявината и нощното небе, а не озаряват мъглявината.
 
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Филтрите на Optolong не са предназначени за наблюдение на слънцето! НЕ ГЛЕДАЙТЕ СЛЪНЦЕТО С OPTOLONG ФИЛТЪР! Опасност от ослепяване, ако не спазвате предупреждението!
 
 
Технически данни
 
Субстрат: оптично стъкло
Tср>95%
Диапазон на блокиране: 300-700n
Дълбочина на блокиране: OD3, блокиране на линията на светлинно замърсяване >99%
Качество на повърхността: 60/40 (Вижте MIL-O-13830A, MIL-C-48497A)
RMS на предавания вълнов фронт: ¼ λ
Паралелизъм: 30 сек.
 
 
Технология на покритието
 
·Многослойно антирефлексно покритие.
 
·Нециментиращо оптично покритие на субстрата.
 
· Филтрите на Optolong са с прецизно покритие, базирано на технология за покритие с йонно отлагане за издръжливост и устойчивост на надраскване, както и стабилност на CWL (централна дължина на вълната) без отклонение, повлияно от промяна на температурата.
 
·Планетарната система за въртене предлага прецизност и хомогенност на покритията, осигуряващи висока стойност на пропускане на лентата на пропускане и оптична плътност на извън лентата.
160,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 160,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!