Филтър за дълбок космос Castell UHC 2"

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер: Duhc2
UHC филтрите са светлинни филтри за дълбок космос с общо предназначение, които блокират светлината от Hg и Na лампите, но пропускат всички важни дължини на вълните, като H-alpha, H-beta и O-III. UHC филтрите се предлагат от много различни производители, но в действителност няма такова нещо като UHC "стандарт". Всички филтри пропускат по-голямата част от светлината около лъчите H-alpha (656nm), Oxigen-III (501nm) и H-beta (485nm).
 
Начинът, по който работи един UHC филтър, е много прост. Той филтрира изсветляването на небето поради изкуствена светлина. Тъй като много небесни обекти, като мъглявини, излъчват с други дължини на вълната, по този начин може да се постигне значително увеличение на контраста. Фоновото небе изглежда по-тъмно и изведнъж стават видими бледи детайли. Наблюдението първо без и след това с UHC филтър прави присъствието на обект много очевидно.
 
Използването на UHC филтър е полезно не само на светлинно замърсени места; контрастът също се увеличава в местата с тъмно небе. Много обекти стават видими едва при използване на UHC филтър. Но също така акценти като мъглявините Орион, Лагуна или Лебед показват изцяло нов аспект на наблюдение към тях.
 
Общото правило при избор е, че колкото по-стеснено е предаването, толкова по-висок е контрастът, което означава, че те работят отлично за емисии, планетарни мъглявини и остатъци от свръхнови. Те не работят толкова добре върху обекти с по-широк спектър, като звездни купове, галактики, отворени и кълбовидни купове. За да снимате тези снимки с по-широко предаване, се препоръчват филтри за намаляване на светлинното замърсяване.
 
185,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 185,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!