Персонален соларен телескоп Coronado PST 1,0 ангстрьом

1 760,00 лв.
  • Марка: Coronado
  • Кат. номер: 71794
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Персоналният соларен телескоп (PST) е иновация от Coronado. Най-популярният телескоп в света за наблюдение на Слънцето. Този изключително преносим специализиран соларен телескоп с диаметър 40 mm включва изцяло вътрешна несменяема и безопасна за ученици и студенти соларна филтрираща оптика с пропускаща лента от 1,0 ангстрьом водород-алфа (HA) за отлична детайлност на повърхността. PST ще Ви покаже динамичните, непрестанно променящи се изпъкнали части по ръба на Слънцето, както и пълнежи и други детайли на повърхността с невероятни детайли, всички в светлия и отличителен червен цвят на водород- алфа светлината.

Изучаването на слънчевия диск вече е достъпно за любителя астроном. PST осигурява същите технология и качество, използвана в телескоп от серията SolarMax, достъпни за начинаещия соларен астроном на цената на няколко единични висококачествени окуляри.

Оборудван е със специализирана оптична система HA с диаметър 40 mm с 30 mm вътрешен еталонен основен блокиращ филтър и вградено фокусиращо устройство, както и елементи за фина настройка на пропускащата лента и вграден соларен визьор. Фокусно разстояние 400 mm, фокусно отношение f/10, с окуляр Kellner 20 mm. Триножникът не е включен в комплекта.

Опциите за монтаж включват използването на стандартен фотографски триножник (телескопът има резба за стандартен монтажен болт за камера 1/4-20), Infinity AZS или монтировка Meade DSM с компютъризирана технология Autostar и GoTo. Разкрийте изцяло нов свят на астрономията с Coronado PST.

Характеристики:

  • H-алфа телескоп 40 mm f/10 – фокусно разстояние 400 mm.
  • Вътрешна несваляща се филтрираща оптика за безопасно наблюдение на Слънцето.
  • Пропускаща лента aнгстрьом водород-алфа (HA).
  • Показан на триножник Infinity AZ (не е включен в комплекта).

 

Оптична конструкция

Рефракторни

Леща на обектива

ахромат

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

40

Фокусно разстояние, mm

400

Фокусно отношение

f/10

Окуляри

18 mm Plössl

Диаметър на тръбата на окуляра

1,25''

Визьор

вграден соларен визьор за насочване

Потребителско ниво

ентусиасти

Обекти на наблюдение

Слънцето, планети
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!