Телескоп за сглобяване Acuter N 50/200

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер:SWN50DIY

Този телескоп е създаден за първи стъпки в космическките наблюдения на най-малките. Комплектът съдържа всичко необходимо начинаещия учен да сглоби своя първи телескоп. Веднъж сглобен той дава възможност да се наблюдава процеса на работа на нютъновия телескоп, благодарение на големия капак в корпуса.

 

► Чудесен за първи стъпки в астрономията

► Снимайте космоса с телефона си

► Вижте как работи отвътре

► Компактен и преносим

 

Моделът Acuter N 50/200 е напълно функционален комплект телескоп с важно допълнително предимство - има подвижен панел на корпуса си, който разкрива завладяващата вътрешна конструкция на нютъновата оптична система и показва нагледно как работи. Този компактен и преносим телескоп е чудесен за наблюдение, учене и правене на снимки на звездите с Вашия смартфон, за да може да описвате Вашите наблюдения и да запазвате хронолично кога и какво сте видяли.
 
Образователният рефлекторен телескоп не само позволява просто наблюдение на най-ярките обекти в небето, но и представя принципа на самия телескоп. Благодарение на тръбата със странично отваряне можем да погледнем вътре, анализирайки принципа на огледалния телескоп.
 
Устройството е изключително подходящо за демонстрации в училище като инструмент, който показва на учениците принципа на системата на Нютон. С негова помощ може лесно да се види и разбере защо изображението в огледалния телескоп е обърнато на 180 градуса.
 
Телескопът също е много добър избор за много начинаещи любители на астрономията, включително деца, които с помощта на възрастен могат да видят най-ярките и известни обекти на нощното небе, независимо от сезона.
 
Комплектът включва рефлекторен (Нютънов) телескоп с апертура 50 mm.и фокусно разстояние 200 mm., стандартен размер на окуляра с диаметър 1,25 "и окуляр с увеличение 20x, което е оптималното увеличение за телескоп с такъв размер, проекционен окуляр, адаптор за смартфон (смартфон не е включен) и настолен статив. Доставя се в атрактивна цветна подаръчна кутия с дръжка за носене за лесно транспортиране и инструкции за употреба.

* Доста уникално и интересно допълнение е проекционният окуляр, който дава възможност да се наблюдават най-ярките обекти чрез директно наблюдение на малкия проекционен екран (важи за дневни наблюдения и евентуално за Луната). Регулираме фокуса в телескопа чрез завинтване или изваждане на окуляра, което е достатъчно за телескоп с този диаметър.

Нютъновото име е дадено в чест на Исак Нютън (1643-1727), британски учен, който е изобретил рефлекторния телескоп. Acuter 50/200 е идеалният начин да следвате неговите стъпки във Вашето изследване на Вселената!

 

Optics

Type  Reflector
Type of build  Newton 
Aperture (mm)  50
Focal length (mm)  200
Aperture ratio (f/)  4
Resolving capacity  2,76
Limit value (mag)  10,3
Light gathering capacity  50
Max. useful magnification  100
Tube weight (kg)  0,3

Focuser

Type of build  Helical

Mount

Mounting type  Azimuthal 

Tripod

Type Table

Included accessories

1.25'' eyepieces  10mm
Finder scope  without
Tube clamps yes
Camera adaptor Smartphone 

General

Series Discovery 
shipping weight (kg)  0,6

Area of application

Astrophotography no (Moon)
Moon & Planets yes
Nature Observation no
Nebulae & galaxies yes
Sun  no (Only with appropriate Sun filter)

Recommended for

Beginners  yes
Advanced  no
Observatories  no
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!