Телескоп за ученици Acuter MC 60/750

  • Марка: Sky-Watcher
  • Кат. номер: SWM60D

► Чудесен за първи стъпки в астрономията

► Снимайте космоса с телефона си

► Вижте как работи отвътре

► Компактен и преносим

 

Моделът Acuter MC 60/750 е напълно функционален комплект телескоп с важно допълнително предимство - има подвижен панел на корпуса си, който разкрива завладяващата вътрешна конструкция на катадиоптричната система и показва нагледно как работи. Този компактен и преносим телескоп е чудесен за наблюдение, учене и правене на снимки на звездите с Вашия смартфон, за да може да описвате Вашите наблюдения и да запазвате хронолично кога и какво сте видяли.
 
Образователният катадиоптричен телескоп не само позволява просто наблюдение на по-ярките обекти в небето, но и представя принципа на самия телескоп. Благодарение на тръбата със странично отваряне можем да погледнем вътре, анализирайки принципа на системата на Максутов в катадиоптричния телескоп.
 
Устройството е изключително подходящо за демонстрации в училище като инструмент, който показва на учениците принципа на системата на Максутов. С негова помощ може лесно да се види и разбере как се получава двойно пречупване на светлината в тръбата на телескопа и как се получава толкова голямо фокусно разстояние в толкова компактна тръба.
 
Телескопът също е много добър избор за много начинаещи любители на астрономията, включително деца, които с помощта на възрастен могат да видят най-ярките и известни обекти на нощното небе, независимо от сезона.
 
Този телескоп е подходящ и за наземни наблюдения, тъй като не обръща образа на 180 градуса. Това го прави желан спътник при походи в планината и разходка сред природата.
 
Комплектът включва катадиоптричен телескоп с апертура 60 mm.и фокусно разстояние 750 mm., стандартен размер на окуляра с диаметър 1,25 "и окуляр с увеличение 37.5x, което е оптималното увеличение за телескоп с такъв размер, адаптор за смартфон (смартфон не е включен) и настолен статив. Доставя се в атрактивна цветна подаръчна кутия с дръжка за носене за лесно транспортиране и инструкции за употреба.

Телескопът на Максутов е вид катадиоптричен телескоп (инструмент, комбиниращ лещи и огледала), създаден от руския оптик Дмитрий Максутов (1896 – 1964). Acuter 60/750 е идеалният начин да следвате неговите стъпки във Вашето изследване на Вселената!

 

Optics

Type  Reflector
Type of build  Maksutov 
Aperture (mm)  60
Focal length (mm)  750
Aperture ratio (f/)  12,5
Resolving capacity  2,30
Limit value (mag)  10,7
Light gathering capacity  70
Max. useful magnification  120
Tube weight (kg)  0,80

Focuser

Type of build  Helical

Mount

Mounting type  Azimuthal 

Tripod

Type Table

Included accessories

1.25'' eyepieces  20 mm
Finder scope  without
Deviating optics  1.25", 90°Amici prism
Tube clamps yes
Camera adaptor Smartphone 

General

Series Discovery 

Area of application

Astrophotography no
Moon & Planets yes (very good)
Nature Observation yes
Nebulae & galaxies yes
Sun  no (Only with appropriate Sun filter)

Recommended for

Beginners  yes
Advanced  no
Observatories  no
225,00 лв. 200,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 200,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!